Hakan Kutlugün, kontrollü ve randevu sistemi ile yapmayı planladıkları çalışmanın detaylarını ise şöyle aktarıyor:
* Salonun genel hijyeni ve gelen müşteriler için hijyen şartları.
* Müşteri ve personelin ateş ölçer kontrolü ile sağlık durumunun takibi.
* Çalışma alanlarının en az bir buçuk metre mesafede olması.
* Çalışanlar ve müşteriler için tek kullanımlık maske, eldiven tedariği.
* Her müşteri için tek kullanımlık penuar, siperlik servisi.
* Çalışma araçlarının (fön, fırça, tarak vs.) müşteri saçlarının yıkanması şartı ile kullanılması.
* Tüm alanların hava sirkülasyonunun sürekliliği.
* Tuvalet, bekleme alanları ve kasa alanına yönelik tedbirler.
* Personel dinlenme ve yemek alanlarının yeterliliği.
* İkaz, uyarı ve bilgilendirmeler.
Hakan Kutlugün’ün metrekareye göre mesafelerle ilgili tavsiyesi ise şöyle:
* 100 metrekare olan salon için üç müşteri.
* 200 metrekare salon için altı müşteri.
* 300 metrekare salon için dokuz müşteri.