HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadrosu Güçleniyor

GENEL

Uz.Dr. Alper YAŞAR; Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak hasta kabulüne başladı.

Dr. Alper YAŞAR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde İç Hastalıkları, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde ise Tıbbi Onkoloji ihtisasını yaptı. 
Dr. Alper YAŞAR Öztürk, 1.Kat Tıbbi Onkoloji Polikliniğinde hizmet vermektedir.

Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Bölge halkına daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yeni atanan hekimimizle birlikte sağlık hizmetlerimizi bir adım öteye taşıyacağımızı da düşünmekteyiz. Bizlere bu yolda desteklerini esirgemeyen başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerimizi iletir minnetlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi.

Tıbbi Onkoloji Nedir?

Tıbbi onkoloji, yalnızca kanserli hastaların tedavisini yapmakla kalmaz aynı zamanda kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalıdır. Kanserin her aşamasında; tanı, takip ve tedavilerin düzenlenmesinde Tıbbi onkoloji eşliğinde dahili branşlar, cerrahi branşlar, radyoloji, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp gibi çeşitli alanlarla beraber bilimsel veriler doğrultusunda multidisipliner olarak karar verilir.

Tıbbi Onkoloji Neye Bakar?

İyi huylu ve kötü huylu neoplazmların tanı ve tedavisini içeren dahili tıp alt uzmanlığıdır ve kanserin ilaç kullanılarak tedavi edilmesine odaklanan bölüm, “Tıbbi onkoloji nedir?” sorusunun yanıtını verir. Onkoloji doktoru, tipik olarak genel dahiliye doktorlarına ve diğer doktorlara malignite riski taşıyan bireylerin belirlenmesinde ve altta yatan kanseri düşündüren klinik semptomların araştırılmasında yardımcı olur.
Tıbbi onkolojiye yalnızca kanser taramasına yönelik prosedürler dahil değildir. Aynı zamanda kemoterapi uygulamalarının analiz edilmesini, kanser önleme uygulamalarının incelenmesini ve erken teşhis konusunda çalışmalar yapılmasını içerir.

Onkoloji Bölümünde Hangi Hastalıklara Bakılır?

Mesane kanseri
Meme kanseri Rahim ağzı kanseri Böbrek kanseri Karaciğer kanseri Akciğer kanseri Melanom Yumurtalık kanseri Prostat kanseri Testis kanseri

 
Tedavi Şekli Nasıldır?

Tedavi, damardan ya da oral yolla verilen ilaç uygulaması şeklinde gerçekleştirilir; ancak bu uygulama, kanserin türüne göre değişiklik gösteriyor. Tedavi planlaması; kanserin hücre tipine, başladığı organa ve yayıldığı bölgeye göre değişiyor. Tedavi, hastalığın tekrarlama riskini azaltmak amacıyla adjuvan, kitleyi operasyona uygun hale getirmek veya organı korumak amacıyla neoadjuvan; ileri evre hastalıkta ise yaşam süresini uzatmak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla palyatif olarak uygulanıyor. Tedavi tek başına veya kombinasyon olarak da yapılabilmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.