HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

GENEL

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bizim görevimiz, ülkemizdeki denizcilik sektörünü daha modern seviyelere taşımak olmalıdır. Bu alanda atacağımız her adım ülkemizin ekonomisine ve refah düzeyine önemli katkı...

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bizim görevimiz, ülkemizdeki denizcilik sektörünü daha modern seviyelere taşımak olmalıdır. Bu alanda atacağımız her adım ülkemizin ekonomisine ve refah düzeyine önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Gökhan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kabotajın, 1 Temmuz 1926'dan bu yana, sahip olunan sularda bağımsızlığın resmi bir sembolü, Türk denizcilik tarihinin de dönüm noktasını oluşturan önemli bir gün olduğunu ifade etti.

"Kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Akdeniz ve batısında Ege Denizi bulunan, dünyaca ünlü Çanakkale Boğazı ve İstanbul Boğazı'na ev sahipliği yapan ülkemiz, şüphesiz ki denizcilik sektörü için eşsiz konumdadır" diyen Gökhan, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz, ülkemizdeki denizcilik sektörünü daha modern seviyelere taşımak olmalıdır. Bu alanda atacağımız her adım ülkemizin ekonomisine ve refah düzeyine önemli katkı sağlayacaktır. Türkiye'nin tarihi boğazına ev sahipliği yapan Çanakkale'den tüm denizcilik camiasının 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum."


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.