HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Dezavantajlı kişilere istihdam projesi

GENEL

- Edirne'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği işbirliğinde uygulanan Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirme Projesi tanıtıldı. - İstihdam Politikaları Daire Başkanı Demircan: - "Sayın Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde başlayan milli istihdam seferberliğinde artı iki milyon istihdamı hedefleyen ülkemiz, yaklaşık bunun üçte ikisine bu tarih itibariyle ulaşmış durumda"

EDİRNE (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği işbirliğinde uygulanan Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirme Projesinin (DESİP) tanıtımı yapıldı.

DESİP ile dezavantajlı grupta yer alan şiddet mağduru kadınlar, engelli, hükümlü, madde bağımlısı ve Romanlara istihdam kazandırılacak.

İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, bir otelde düzenlenen toplantıda, geçen yıl kasım ayında başlatılan projelerin devam ettiğini söyledi.

Dezavantajlı grupların istihdama katılmalarının önünde ciddi engeller olduğunu belirten Demircan, "Bu engelleri ortadan kaldırmak için bir tarafta mikro düzeyde örnek projelerle bu kimselerin istihdama erişimi, iş gücü piyasasına katılmalarına yönelik faaliyetler yürütülürken, bir taraftan da farkındalığı arttırmak maksadıyla bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.

Projenin iki ayağı bulunduğunu ve birici ayağının hizmet bileşeni olduğunu aktaran Demircan, şunları kaydetti:

"Özellikle sayın Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde başlayan milli istihdam seferberliğinde artı iki milyon istihdamı hedefleyen ülkemiz, yaklaşık bunun üçte ikisine bu tarih itibariyle ulaşmış durumda. Yine bakanlığımızın ulusal istihdam stratejisi dokümanı mevcuttur. Orada ciddi hedeflerimiz var. Bu gruplar özelinde ise hem teşvik hem de bu tür hibelerle mevzuat anlamında onları koruyan ve istihdama erişmeleri anlamında kotalara öncelikler tanınıyor. Avrupa Birliği kaynaklı bu projelerle onların faaliyetleri ve küçük mikro uygulamalarıyla istihdama erişimde modeller ortaya koyuyoruz."

Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı ise Edirne'de iki gün boyunca vermiş oldukları 9 hibe programı kapsamında çalışmalar yapacaklarını aktardı. Dokuz projeden birinin kadınlar ile ilgili 8'inin ise Romanlara yönelik olduğunu dile getiren Kazancı, Avrupa Birliği delegasyonunun da kentteki çalışmalara katılacağını ifade etti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot da iş gücü piyasasında istihdamın sağlanmasının devletin en önemli görevlerinden olduğunu belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na projeyi başarılı şekilde yürüttüğü için teşekkür eden Begeot, iş gücü entegrasyonunun sağlanması amacıyla 141 hibe projesinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Öte yandan, Devecihan Kültür Merkezi'nde projenin tanıtımına yönelik düzenlenen toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, projenin uzmanları ve dezavantajlı grupların temsilcileri katıldı.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.