BURSA (AA) - Şanlıurfa'dan 15 yıl önce ağabeyleriyle Bursa'ya gelen Mustafa Balta, işportacılıkla başladığı zorlu çalışma hayatında günde bin 500 kişiye hizmet veren bir kebap salonunun patronu oldu.
Bursa'ya yerleştikten sonra başlangıçta işportacılık yapan, mevsimlik işçi olarak çalışan Balta, arkadaşları ve akrabalarının yanında kalarak yaşamını sürdürdü.
Arapça bilmesi nedeniyle turistlere rehberlik de yapan Balta, ağabeyleriyle bir turizm acentesi kurdu. Balta, bu zorlu süreçte Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünü bitirdi.
Çalıştığı farklı işlerde biriktirdiği tecrübeyle bir kebap salonu açan Balta, başta Araplar olmak üzere, kente gelen yerli ve yabancı turistleri ve Bursalıları memleketine özgü yöresel tatlarla buluşturuyor.
- Urfa yemekleri sunuyor
Mustafa Balta (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite eğitimini tamamlamasının ardından Şanlıurfa'ya özgü yöresel lezzetleri, Bursalılarla buluşturmak için kebap salonu açtığını söyledi.
Balta, inanmak ve başarmanın çok önemli iki kelime olduğunu vurgulayarak, "Köyümüzdeki imkansızlıklar nedeniyle 13 kilometrelik okuluma her gün yürüdüm, gün geldi 14 kişiyle aynı odada kaldım. Biz Allah'a tevekkül ettik, uğraştık, çalıştık, çabaladık her şeyden önce inanarak bu işe başladık. Çok zorluklar çekerek yaşadık ama uğraşmak, inanmak lazım bu işler için. İnanarak başarmak lazım. Zor şartlarda yetiştiğimiz için insanların taleplerinin ne olduğunu çok iyi bilirim.'' diye konuştu.
- Hayallerinin peşinden koştu
Asla pes etmeyip hep hayallerinin peşinden koştuğunu aktaran Balta, ''Genç arkadaşlar uğraşsınlar, boş gezmesinler, çalışsınlar ve çabalamaktan hiç vazgeçmesinler. Bugün dışarıda simit de satsan, ayakkabı da boyasan sonuçta o bir meslek. Hayatta hiçbir zaman mücadele etmekten vazgeçmemek gerekir.'' dedi.
Turizmci olduğu için Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini iyi araştırdığını anlatan Balta, kente özellikle Ortadoğu'da çok sayıda turist geldiğini belirtti.