HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

 Seksenler dizisinin Niyazi'si Vural Çelik hayatını kaybetti! VURAL ÇELİK KİMDİR?

GÜNDEM

Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Vural Çelik hayatını kaybetti.

Vural Çelik, 51 yaşında hayatını kaybetti. Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Seksenler dizisinin ise Niyazi'si olarak olarak bilinen Vural Çelik'in ölüm nedeni, hayatı ve biyografisi, acı haberin ardından gündeme geldi. Acı haberi Birol Güven, sosyal medya hesabından duyurdu. Güven paylaşımında, "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm" notunu düştü. Vural Çelik 2 gün önce hastaneden yaptığı paylaşımda, ''Şu hastanelere geldiğim kadarıyla dizi bölümü çekseydim şimdiye kadar Range Rover'ım, yatım katım, her şeyim olurdu.'' demişti. Bir Demet Tiyatro, Yahşi Cazibe, Seksenler gibi Türkiye'ye damga vuran projelerde yer alan ünlü oyuncu, Levent Kırca Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamıştı. 

Haberi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven sosyal medya hesabından duyurdu. Güven, "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm" ifadelerini paylaştı. 

VURAL ÇELİK KİMDİR?

18 Mart 1973 taihinde Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Orduludur. Ortaokul-lise çağında herkesin taklitlerine güldüğü, desteklediği bir öğrenciydi. Bir arkadaşı, Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını söyledikten sonra 1989 yılında başvuru yaptı ve kabul edildi. Levent Kırca Tiyatrosu'ndan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna girdi. Orada sanat yönetmeni olan Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi. Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanıştı. Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak çalıştı.

Ata Demirer'in tavsiyesiyle Avrupa Yakası dizisine girdi, Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterlerini canlandırdı. En son oynadığı dizi Seksenler dizisidir. Seksenler dizisinde Niyazi karakterini oynamıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.