HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Numan Kurtulmuş, SEKA Film Platosunu ziyaret etti.

İZMİT

Tarihi dizilerin çekildiği SEKA Film Platosuna Numan Kurtulmuş'tan övgü

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr Numan Kurtulmuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKA Film Platasonu ziyaret etti. TRT1'de yayınlanacak "Payitaht-Abdülhamid Geliyor", dizi filminin setine konuk olan Kurtulmuş'a, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal eşlik etti.

"SADECE ALT VE ÜST YAPI YAPMAKLA SOMRUMLU DEĞİL"

"Payitaht-Abdülhamid Geliyor" dizi setinde çekimlere konuk olan ve oyuncularla yakından ilgilenen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Plato hakkından detaylı bilgi aldı. Ziyaret sonrası bir basın açıklaması yapan Kurtulmuş, Türkiye ve dünya gündemini de değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sinema, dizi ve kültürel alanda SEKA Film Platosunu teşvik eden yaklaşımını da değerlendirerek şunları ifade etti: "Şimdi bizim baştan beri söylediğimiz hususlardan birisi şudur, yerel yönetimler sadece yol, altyapı ve üst yapı yapmakla yükümlü değildir. Yerel yönetimler, Kültürel Belediyecilik dediğimiz alanda da çok kuvvetli olması lazım" dedi.

KURTULMUŞ, "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ TEBRİK EDİYORUM"

Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin SEKA Film Platosunda yapmış olduğu çalışmanın Türkiye'nin kültürüne sanatına önemli bir katkı olduğunu syleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Böyle bir hizmetin olduğunu biliyorduk ama yerinde ziyaret edince, bunun önemini insan daha iyi anlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizi ve Başkanımızı tebrik ediyorum. Ülkemizde ki tüm yerel yönetimler, kültürel belediyeciliğe önem vermesi gerekiyor. Bu da ekonomik kalkınmayı artıracak olan hususlardan birisidir diye görüyorum" şeklinde konuştu.

PAYİTAHT - ABDÜLHAMİD GELİYOR! KOCAELİ'DE ÇEKİLİYOR

Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci 'Ulu Hakan' unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han'ın hayatının kaleme alındığı "Payitaht Abdülhamid" dizisi dev kadrosu Şubat ayında TRT1 ekranlarında başlıyor! Çekimlerine Kocaeli SEKA Film Platolarında başlanan dizinin, yönetmen koltuğunda "Kurtlar Vadisi", "Elveda Rumeli" gibi başarılı dizi projeleriyle tanıdığımız Serdar Akar oturuyor. Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, "Ihlamur Altında", "Tatar Ramazan", "Bir Çocuk Sevdim", "Babam ve Ailesi" ve en son TRT'nin mini dizisi "Son Destan" gibi projelerde seyircinin severek izlediği Bülent İnal üstleniyor.

SULTAN ABDULHAMİD HAN'IN SON 13 YILLIK PADİŞAHLIK DÖNEMİ

Tarihin en merak edilen dönemi ile Payitaht Abdülhamid ekranlara taşınacak. Payitaht Abdülhamid; Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihin en çok merak edilen, en çok tartışılan ve dünyanın manipülasyon hamleleriyle gözünü Osmanlı topraklarına diktiği dönemde tahta çıkarak, 33 yıl gücü ve zekasıyla İmparatorluğu var gücüyle ayakta tutan Sultan Abdülhamid Han'ın son 13 yıllık Padişahlık Dönemini, TRT ekranlarına taşınacak. Proje Tasarımı Osman Bodur'a ait ve senaryosunu yine Osman Bodur ve Uğur Uzunok'un üstlendiği "Payitaht - Abdülhamid", II. Abdülhamid Han'ın bu son 13 yıllık döneminde meydana gelen olaylar çerçevesinde Batılı devletler "yeni yüzyılı" kendileri için dizayn etmeyi arzularken, karşılarına dikilen yürekli adamın hikâyesini seyirciye aktaracak. 

DİZİNİN ANA TEMASI: MÜCADELE

1896'da, Sultan Abdülhamid'in padişahlığının 20. yılından itibaren döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyacak olan "Payitaht – Abdülhamid", dizisinde, uzun süre sonra Osmanlı'nın zaferi ile sonuçlanan bir savaş: ''Yunan Harbi''ne yer verilecek. 1. Siyonist Kongre ile Sultan'dan istenen Filistin toprakları, Padişah'ın sonuna kadar vermediği ve masadan düşmanın hüsranla kalktığı bir dönem olarak ekrana gelecek. Yine Sultan'ın başarılı olduğu bir önemli proje, Hicaz Demiryolu çalışmaları ve dahası Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alacak diğer önemli tarihi olaylar arasında. Sultan Abdülhamid Han ile birlikte ülkenin mücadelesine tanıklık ederek, günümüze taşınan güçlü bir milletin evlatlarına ve gelecek tarihimize armağan niteliğinde sunulmayı vaat eden dizi, 'Mücadele!' Ana temasındaki mesajla seyirciye sunulacak.

YENİLENEN DEKORLAR DA ÇEKİLİYOR

TRT'nin "Filinta" ve "Zeyrek ile Çeyrek' dizileri ile Türkiye'nin ilk Hollywood projesi olan -Y Production ile ortak yapımını üstlendiği- "The Ottoman Lieutenant- Osmanlı Subayı" filmine imza atan, Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici'nin ortak olduğu ES Film'in yeni projesi "Payitaht- Abdülhamid"in çekimleri, İzmit'teki SEKA Film Platosunda tamamen yenilenen, döneme uygun hale getirilen setlerde başladı. Platoda ayrıca, Yıldız Sarayı'nın belirli mekanları da birebir inşa edildi. Dönemin diğer kahramanlarının da, kurgusal öğelerle yer alacağı dizide, İzmit Seka Film Platosu dışında, çeşitli tarihi mekanlar ile birlikte İstanbul'da Yıldız, Dolmabahçe ve Eyüp bölgeleri ile Yalova ve İzmit'te de dış çekimler yapılacak.

DİZİ'DE, 120 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Başrollerinde; Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt'un yer alacağı dizinin elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere figüranlarla birlikte 400 ila 500 kişilik bölüm oyuncusu rol alacak. Zaman zaman Yeşilçam'ın usta ve emektar oyuncuları da seyirciyle buluşacak. Dizide, 120 kişilik teknik ekip görev yapacak. Görüntü Yönetmenliğini Filinta'nın muhteşem görüntülerine imza atan Sami Saydan üstlenirken, Uygulayıcı Yapımcılığını Özlem Taşpınar, Sanat Yönetmenliğini Yelkan İşkorkutan, Sanat Danışmanlığını Reza Hemmatirad, Kostüm Tasarımını Barış Karaca, Tarih Danışmanlığını Azmi Özcan, Konsept Danışmanlığını Selman Kayabaşı, Cast Direktörlüğünü Tuncay Altınoğlu, Kurgu Yönetmenliğini Kemalettin Osmanlı ve müziklerini Yıldıray Gürgen üstleniyor. Dizinin Post ve Mix'ini Üs Yapım üstlenirken, Efekt ve CGI'lara Digiflame imza atacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.