HABER 41 | Kocaeli Güncel Son Dakika Haberler

Servis Elemanı Kurs Eğitimleri Başladı !

KOCAELİ

KO-MEK bu kez Servis Elemanı Yetiştirme (Garsonluk) Kursu açarak bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.

KO-MEK yeni bir eğitim seferberliği başlattı. Kocaeli’nde istihdamın yolunu açmak için seferber olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, bu kez yine bir ilki gerçekleştirerek Servis Elemanı Yetiştirme Kursu açtı. Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve KO-MEK’in ortaklaşa açmış olduğu kurs sonrasında başarılı olan kursiyerler sertifikalarını alarak bu alanda daha rahat iş bulma imkânına sahip olacaklar.

SERVİS ELEMANI (GARSON) OLABİLMEK İÇİN BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Artık birçok sektörde olduğu gibi yiyecek içecek hizmetleri alanında faaliyet gösteren işletmeler de alanında mesleki eğitim görmüş elamanlar istihdam etmeye başladı. Kanuna göre yiyecek içecek hizmetleri alanında istihdam edilenlerin; Mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme belgesi, kalfalık, ustalık belgesi ya da iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekmekte. Servis Elemanı (Garsonluk) Eğitimi Kursu açan KO-MEK bu alandaki sertifikalı istihdam açığını kapatmak için kısa sürede çalışmalarını tamamlayarak Serdar Kurs Merkezinde eğitimlere başladı. Yiyecek içecek hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun her yaşta ve düzeyde bireye mesleki yeterlilikler kazandırmayı amaçlayan kursa ilk grupta 15 kursiyer katıldı.

NERELERDE İŞ İMKÂNI BULABİLİRSİNİZ?

Servis Elemanı Yetiştirme ( Garsonluk) Kursundan mezun olan kursiyerlerin istihdam alanları ise şöyle; Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde ve benzeri alanlarda çalışabilirler. Servis elemanı (Garsonluk) eğitimi kursunu bitiren kursiyerler; Kişisel hazırlık yapmak, masa, sandalye, servis takımlarını hazırlamak vb. servis öncesi hazırlıklarını yapmak, rezervasyon ve menü kontrolü yapmak, ziyafet, büfe, konferans, kokteyl düzenlemelerini hazırlamak, müşterileri karşılamak, müşterilere yiyecek, içecek seçimine ilişkin tavsiyelerde bulunmak, müşterilerden yiyecek ve içecek siparişi almak, yiyecek ve içecek servisi yapmak, özel servis teknikleri (geridon, flambe vb.) kullanarak yiyecek servisi yapmak, hesabı tahsil etmek, müşterilerin istek ve şikâyetlerini alarak yetkililere iletmek, müşterileri uğurlamak gibi görev ve işlemleri yerine getirirler.

www.komek.org ADRESİNDEN KAYIT YAPTIRABİLİRSİNİZ

Servis elemanı kursuna kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar www.komek.orgadresinden kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek. KO-MEK geçtiğimiz dönem ilk kez Havuz Suyu Operatörlüğü ve Forklift kursu açarak birçok vatandaşın kendi işini kurmasına olanak sağladı. KO-MEK yeni dönemde başta Pişmaniye Yapımı olmak üzere Asansör Sistemleri Bakım- Onarım Elamanı, Servis Elemanı, Fiber Optik, Doğalgaz İç Tesisatçısı, Sıhhi Tesisat, Forklift Eğitimi, Basınçlı Sulama Sistemleri ve Kaynakçılık branşlarında kurslar açarak büyük istihdam seferberliğine vermiş olduğu desteği sürdürmeye devam edecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.