Basınla kahvaltıda buluşan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Güneş, "Bugüne kadar hastanemizde görev yapan idarecilerimize, başhekimlerimize, doktorlarımıza, çalışanlarımıza ortaya koydukları emekleri için, Hastanemizi bu seviyeye taşıdıkları için başhekimlik adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ocak ayı gibi göreve geldim. O süreçten itibaren araştırma hastanesi olma amacımız vardı. Bu nedenle biraz geç toplanmış olduk. Hastanemize karşı haber anlayışınız, kurumları her şekilde destekleyici özelliğinizi gördüm. İletişim ve yaygınlaşma konusunda da çok büyük destek verdiniz. Habercilik anlayışınız takdir edilecek boyuttadır. Halkımız merak ediyordur. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduk, bundan sonra ne olacak? Bu konuları açıklayıcı noktaya taşımak için bir araya gelmek ve bu konuları konuşmak istedim." dedi.
HASTANEMİZE YENİ DALLAR EKLEYECEĞİZ
Başhekim Güneş, yönetim teşkilat yapısı ve hastane ile ilgili bilgilendirme yaptı. Başhekim Mustafa Güneş, "Hastanemizin birçok dalı mevcut ve çok fazla eksiği yok. Fakat Eğitim ve Araştırma hastanesi olmasının ardından yeni dallar da hastanemize eklenecek. Acil Serviste de 4 olan uzmanlarımızın sayısı 6'ya çıkacak. 24 saat boyunca acil uzmanımız hastanede görev yapacak. Toplam 126 hekimimiz var. Bunların 39'u genel cerrahi olarak görev yapıyor. Hastanede 1066 çalışan personelimiz mevcut. Mevcut birimlerin revizyonu ile ilgili planlamalar ve projelendirmeler sürecindeyiz ve çalışmalarımızın sürekliliği devam etmekte. 14 adet yeni poliklinik açmayı planlıyoruz. Bununla beraber 3 adet daha ameliyathaneyi hizmete sokacağız. En az 150 yataklı yeni bir ek bina yapmak için çalışmalarımız sürüyor. 350 yataklı eğitim araştırma hastanesi olur mu? Olur, Ama biz büyüyen nüfusu ve hizmet kalitesini artırmak için gelecek yıllara yatırım amacıyla bu binayı hastane çerçevesinde hizmete sokmayı planlıyoruz." şeklinde açıklamalar da bulundu.
ACİL BÖLÜMÜMÜZDE, 5 AY İÇERİSİNDE 194 BİN HASTAYA HİZMET VERDİLDİ
Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile üst düzeyde iyi bir ilişkileri içinde olduklarını ifade eden Başhekim Mustafa Güneş, " Hizmet alanımız olarak Gebze, Dilovası ve Çayırova'sı da kapsayacak bir anlayışımız var. Acil hasta olarak 5 ay gibi bir sürede 194.000 kişiye sağlık hizmeti verdik. 11.567 hastayı ameliyat ettik. Hastanemizde 1557 doğum gerçekleşti. 9.604 yatılı hastamızı ağırladık. Yoğun Bakım Ünitelerimiz, mevcut eğitim araştırma hastaneleri kapasitesinin doğru orantılıdır. Fakat bölgemizin nüfus yoğunluğu göz önüne serilince özellikle kış aylarında bazen yeterli olmayabiliyoruz. Ancak yine de az değil. Geleneksel ve Alternatif Tıp, Diyaliz Ünitesi, Endoskopi Ünitesi, , Yanık Ünitesi, Evde Sağlık Hizmeti, KBRN Ünitesi ile bölgemize ciddi manada hizmet vermeye devam etmekteyiz. “dedi. Toplantının ardından Başhekim Mustafa Güneş basın mensuplarının kendisine yönetilen soruları cevapladı.
Farabi’de 194 Bin acil hastaya hizmet verildi
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş: Başhekim Güneş, " Hizmet alanımız olarak Dilovası, Çayırova ve Gebze'yi de kapsayan bir anlayışımız var. Acil hasta olarak 194.000 kişiye sağlık hizmeti verdik. 11.567 hastayı ameliyat ettik. Hastanemizde 1557 doğum gerçekleşti. 9.604 yatılı hastamızı ağırladık.” Dedi.
Başhekim Güneş, " Hizmet alanımız olarak Dilovası, Çayırova ve Gebze'yi de kapsayan bir anlayışımız var. Acil hasta olarak 194.000 kişiye sağlık hizmeti verdik. 11.567 hastayı ameliyat ettik. Hastanemizde 1557 doğum gerçekleşti. 9.604 yatılı hastamızı ağırladık. Yoğun Bakım Ünitelerimiz, mevcut eğitim araştırma hastaneleri kapasitesinin doğru orantılıdır. Ancak bölgemizin nüfus yoğunluğu düşünülünce özellikle kış aylarında bazen yeterli olmayabiliyor. Ancak yine de az değil. Geleneksel ve Alternatif Tıp, Endoskopi Ünitesi, Evde Sağlık Hizmeti, Yanık Ünitesi, Diyaliz Ünitesi, KBRN Ünitesi ile bölgemize ciddi manada hizmet vermeye devam ediyoruz."dedi.
HIZLA ARAŞTIRMA HASTANESİ VASFIMIZI DAHA DA GELİŞTİRİYORUZ
Başhekim Doç. Dr. Mustafa Güneş, göreve geldiklerinden bu yana hastananin tamamen araştırma hastanesi bünyesine dönüşmesi ve gelişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini de ifade ederek şöyle konuştu: " Örneğin hastanemize bir Göz Bankasını açmak gerekir. Bir ilik nakli bu hastanede gerçekleşmelidir. Bulunduğumuz eğitim ve araştırma süreci devam etmektedir. Eğitim kiliniklerimiz belirlenmesi gerekiyordu. Bunları belirledik ve bakanlığa gönderdik. Eğitim kadrosunun açılması sağlanacak. Bu süreç 6 ay veya 1 yıl arası gibi sürebiliyor. Bu süreç biraz zaman gerektiriyor. Derince Eğitim Araştırma 2008 yılında bu kimliğe büründü. Ancak geçen 10 yılda yeni yeni bu özellikleri görülmeye başladı. Milletimiz haklı olarak bir beklenti içinde. Haklıdırlar anma bu süreç için biraz sabırlı olmaları gerekir, bizde elimizden gelen yapılması gereken neyse bu hizmet çıtasını yükseltmek adına çabamızı ortaya koyacağız." Diyerek konuşmasını sonlandırdı ve basın mensupları ile birlikte hastane avlusunda hatıra fotoğrafı çektirdi.