Ehliyetini yenilemeyenlerin ehliyetleri geçersiz olacak!

İçişleri Bakanlığı eski tip ehliyetlerin dijitale dönüşeceği 31 Aralık 2024 son gün olurken Nüfus Müdürlüklerinde dönmüşüm hareketliliği yaşanıyor.

banner96
27 Ağustos 2024 Salı 12:14
Ehliyetini yenilemeyenlerin ehliyetleri geçersiz olacak!
banner22

1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesine ilişkin kararı İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Ehliyetlerin dijitale dönüşmesine ilişkin açıklanan son tarih ise 31 Aralık 2024 olarak ilan edildi. Bu tarihe kadar sürücülerin ehliyetlerini dönüştürmesi gerekirken İlçe Nüfus Müdürlüklerinde dönüşüm sebebiyle yoğunluk yaşanıyor. Tüm hazırlıklarını yapan ve randevularını alan sürücüler ilçe nüfus müdürlüğüne gidiyor. Ehliyetini yenilemeyen sürücülerin, ehliyetlerinin geçersiz sayılacağı öğrenilirken yeniden ehliyet alma sürecine tabi tutulabilecekleri iddia ediliyor.

EHLİYETİ YENİLEYECEKLER NASIL BİR SÜRECİ YAŞAYACAK
Peki, ehliyeti yenilemeye ilişkin süreç nasıl işliyor? Ehliyetini yenileyecek olan sürücüler ilk olarak aile hekimine giderek sağlık raporu almalı. Rapor alındıktan sonra ise Ziraat Bankası veya Vakıf Bank’a yenilemeden dolayı 15 TL para yatırmalı. Ardından son 6 aya ait biyometrik fotoğrafı hazırlanmalı. Bu aşamadan sonra ise 199 numaralı telefondan ya da https://randevu.nvi.gov.tr/default/index?type=2 internet adresinden sürücü belgesi yenilemek için randevu alınmalı. Randevu günü ve saatinde randevu alınan nüfus müdürlüğüne gidilerek işlemler sonlandırılmalı. Yenilenen ehliyetler Ankara’da basılıyor, 3 günde sürücü adresine gönderiliyor fakat yoğunluk olduğu için teslimat süresi uzayabiliyor.

banner44
Son Güncelleme: 27.08.2024 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52