Hasat sonrası anız yakılması

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, "Anız yakılan toprakta bitkilere yararlı besin maddeleri azalmakta ve zamanla toprağın verimliliği düşmektedir." dedi. Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasat sonrası yakılan...

banner96
08 Temmuz 2017 Cumartesi 11:23
Hasat sonrası anız yakılması
banner22

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, "Anız yakılan toprakta bitkilere yararlı besin maddeleri azalmakta ve zamanla toprağın verimliliği düşmektedir." dedi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasat sonrası yakılan anızların toprağa büyük ölçekte zarar verdiğini, çiftçilerin anız yakma alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına yol açtığını ifade eden Can, şunları kaydetti:

"Anız yangınları toprak içerisindeki faydalı canlıların ve topraktaki organik maddenin yanarak yok olmasına neden olur. Anız yakılan toprakta bitkilere yararlı besin maddeleri azalmakta ve zamanla toprağın verimliliği düşmektedir. Topraklarımıza, ormanlarımıza, su varlığımıza, biyolojik çeşitliliğimize ve ekonomimize büyük zarar veren anız yakma işlemi yasa dışı olmasına rağmen, bilinçsiz kişiler tarafından kolaycılığa kaçılarak uygulanmaya devam etmektedir. Tarlaları yeniden ekime hazırlamak için anızların yakılması yönteminden vazgeçilmelidir."

banner44
Anahtar Kelimeler:
UyarıAnızZiraat Odası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52