TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu ilçesinin meşhur peynir tatlısı, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasındaki yerini koruyor.
Hayrabolu tatlısı imalatçısı Sami Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peynir tatlısının yöresel bir lezzet olduğunu ve ramazan boyunca tüketildiğini söyledi.
Ramazan ayında her evde iftar sofralarını peynir tatlısının süslediğini ifade eden Kaya, tatlının kıvamının 47 yıl önce babası tarafından bulunduğunu ve o dönem her şeyin el yordamıyla yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Hayrabolu peynir tatlısı, çok hassas çalışmanın ürünüdür. 46 yılın emeği ile buradayız. Tatlı için sabah çiğ süt alıyoruz, bu tatlı akşamdan kalan sütle bile yapılamaz. Bunu işledikten sonra peynir yaparız. Bu peyniri çekerek yumurta, irmik, un ve kabartma tozuyla karıştırırız, daha sonra şeklini veririz ve fırına göndeririz. Bu sabah süt olarak imalathanemizde giren ürün, akşam Hayrabolu tatlısı olarak çıkıyor." ifadelerini kullandı.