Uğur GENCER yazdı

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında sürpriz açıklama yapması beklenirken zayıf dersi olan öğrenci velilerinin sınıf tekrarı telafi sınavı konusunda yine yüreklerine su serpilmedi.  

banner96
24 Haziran 2024 Pazartesi 22:43
Uğur GENCER yazdı
banner22

Bakan Tekin 9 Sınıf Tekrarı İçin Ne Yapacak!

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında sürpriz açıklama yapması beklenirken zayıf dersi olan öğrenci velilerinin sınıf tekrarı telafi sınavı konusunda yine yüreklerine su serpilmedi.  

Sayın Bakanımız "Velilerimiz eğitim sistemimizi başka ülkelerle kıyaslıyorlar. Niye öğretmenler ve okullar üzerinden kıyaslıyorsunuz sadece? Veliler üzerinden de kıyaslayın. Biz, başka ülkedeki veli gibi çocuğumuzla beraber her akşam oturup yarım saat kitap mı okuyoruz yoksa televizyon mu izliyoruz?” Dedi.

Aslında kıyaslama başka ülkelerle değil kendi ülkemiz içinde devlet ve özel okullar arası yapılıyor. Veliler üzerinden kıyaslama yapılırken ise mutlu kesim olup çocuğunu özel okula veren veliler ve maddi imkanı olmayıp çok zor şartlar altında devlet okulunda okutmaya çalışan veliler olarak ikiye ayrılmış durumda.

Sınıf tekrarı konusunda çocuğunu özel okula verenler de sınıf tekrarı korkusu yokken neden devlet okullarında okuyan öğrenci velilerinde sınıf tekrarına kalma korkusu yaşanıyor? Devlet okullarını tercih eden velilerin tek suçları maddi imkânlarının olmaması mı?

Bir önceki yazımda paylaştığım gibi

Kamuoyu MEB’den İstatistik Bekliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB özellikle devlet okullarında sınıf tekrarına kalacak öğrenci sayısının fazla olduğu iddia edilirken yeni yönetmelikte sınıf tekrarına kalan öğrencilerin neden devlet okullarında daha fazla olduğu, özel ve devlet okullarında sınıf tekrarına kalanların istatistiklerinin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Sayın bakanım siz 5,5 yıl müsteşarlık yapan ve eğitimin mutfağından gelen eğitim sevdalısı bir kişi olarak bazı incelikleri daha net görüyor ve ders notları düşük olup sınıf tekrarına kalan öğrenciler için bir şans vermeniz gerekir.

Eğitimci olarak öğretmen arkadaşlarınızla çok samimi sohbetleriniz olduğunu, Bakan olarak göreve başladığınızdan itibaren de bu diyaloğu kurumsallaştırdığınızı. Her ay öğretmen arkadaşlarınızla görüşerek 200 ila 400 kişilik toplantılar yaptığınızı ilettiniz. Ziyaret ettiğiniz her okulda öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet ederek öğretmenlerin talepleri olduğunu belirttiniz.

Öğretmenlerin mesleki anlamda başarılı olmaları için yaptıkları işlerin karşılığı olması mutlaka önemlidir. Ancak ben şahsen eğitimcilerin öğrenci devamsızlığı ve sınıf tekrarı olmadığından başarısızlık oluyor adına hiçbir meslektaşınızın Twitter veya sosyal medyadan bir paylaşım yaptığına şahit olmadım. Öğretmenlerin gördüğümüz, duyduğumuz kadar sosyal medyada gündem olacak çok farklı sorunları ve sizlerden beklentileri olduğuna şahit oluyoruz. Eğitimcilerin beklenti ve taleplerinin giderilmemesi, görev yaptığı şehre göre geçim mücadelesi derslerde öğretmenlerin motivasyonlarını düşürüyor olmasın?

Sınıf tekrarının mantığı da anlaşılmadı

5.ve 9.sınıflarda müfredat değişti. Öğrenci kaldığı sınıfta başarısız olduğu konulardan tekrar etmesi gerekirken bambaşka bir müfredatı, bilgiyi tekrar edecek olması sınıf tekrarının mantığına ters değil mi? Bence çözüm bulunması gereken asıl sorunlardan biriside budur. 9 Sınıfa heyecanla yeni başlayan, tam adapte olacağı zaman sınavlara girip başarısız olan bir öğrenci sınıf tekrarında bambaşka bir konuyla karşılaştığında sizce anlayıp başarılı olabilecek mi? Yoksa özel okullara talepler mi artacak!

Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde gecenizi gündüzüne katarak ekipçe çalışmanızdan duyulan memnuniyet asla tartışılmaz. Ayağınıza taş değmesin, taşa çarpıp sınıf tekrarına kalan öğrencilere de bir fırsat vermeniz gerekir.

MEB olarak T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve sikayetvar.com üzerinden vatandaşların sessiz çığlıklarına kulak verilmesi gerekiyor.

Bunu 70’li yıllarda emekli olmuş, camianıza yakın olan bir öğretmen torunu olarak içtenlikle ifade ediyorum.

Kalın Sağlıcakla,

banner44
Son Güncelleme: 25.06.2024 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52