SGK, belediyelerden 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu açıkladı. Işıkhan, "SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor." dedi.

banner96
25 Temmuz 2024 Perşembe 13:35
SGK, belediyelerden 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçti!
banner22

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na ( SGK) olan prim borçlarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, bu borçların bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Işıkhan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Belediyelerin prim borçları her geçen gün artmakta ve bu bizim tercih ettiğimiz bir yol değil. Ancak, ilgili belediyelerin prim borçları büyümekte ve bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor."

Bakan Işıkhan, bugünkü rakamlarla belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını ve bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu açıkladı. Bu borçların milli bir kaynak olduğunu belirten Işıkhan, "Vatandaşımızın çalışarak, üreterek, alnının teriyle bütçeye kazandırmış olduğu doğal bir gelir kaynağıdır. Ve yine vatandaşlarımızın yararına kullanılması gereken bir kaynaktır" dedi. Belediye çalışanlarının emeğinin karşılığı olan sigorta primlerinin ödenmeyerek başka kalemlere aktarılmasını eleştiren Işıkhan, bu yaklaşımın doğru olmadığını ifade etti.
 

banner44
Son Güncelleme: 25.07.2024 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52