Kandıra'da karpuz hasadına başlandı

- Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yetiştirilen ve kendine has aromasıyla rağbet gören karpuzların hasadına başlandı - Bölgeye gelen tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Kandıra karpuzu, kilogramı 1,5 liradan satılıyor

banner96
31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:44
Kandıra'da karpuz hasadına başlandı
banner22

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde hasadına başlanan organik karpuz, tatilcilerden rağbet görüyor.

Temmuz ayının sonlarına doğru hasadına başlanan ve kendine has tadıyla özellikle bölgeye gelen turistlerin ilgi gösterdiği Kandıra karpuzu, pazar ve marketlerde kilogramı 1,5 liradan satışa sunuluyor.

Karpuz üreticisi İsmail Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandıra karpuzunun lezzetini tamamen organik hayvan gübresi kullanılması, bölgenin doğası, arazi yapısı ve iklim şartlarından aldığını söyledi.

Kandıra'da kabak aşılı karpuz yetiştirilmediğini dile getiren Ceyhan, "En büyük sorunumuz tarlada verilen kayıplar. Çakallar yüzünden tarlalarımızdan çıkamıyoruz. Geceleri burada yatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ceyhan, üretilen karpuzların büyük kısmının tatilciler tarafından tüketildiğini ancak kısıtlı da olsa il dışına gönderdiklerini sözlerine ekledi.

banner44
Anahtar Kelimeler:
HasatKarpuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52