Duraklı-Alihocalar köprüsü yapımı devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Körfez Duraklı Mahallesi ile Alihocalar Mahallesini ayıran dere üzerine yapımı süren köprüde yapım çalışmaları devam ediyor

banner96
20 Haziran 2024 Perşembe 12:45
Duraklı-Alihocalar köprüsü yapımı devam ediyor
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ilçesindeki Duraklı ile Alihocalar mahalleleri arasında kalan derenin üzerine yapılan 46 metre uzunluğunda 11 metre genişliğinde köprüde, orta ayak başlık kirişi demirleri ve Körfez tarafı taş duvar imalatları yapılıyor. 3 adet ayağı bulunan köprünün orta ayağı tamamlanma aşamasına geldi. Beton çalışmalarının tamamlanması sonrasında kısa bir süre içerisinde 24 adet kirişin montajına başlanacak.

 

İKİ MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Körfez’de iki mahalleyi birbirinden ayıran dere üzerindeki köprünün ömrünü tamamlanması sebebiyle yapılan yeni köprü ve bağlantı yolu için 2 bin 730 ton plent miks temel ve 1.400 ton asfalt serimi yapılacak. 2 açıklıklı Alihocalar köprüsü ve bağlantı yolları kapsamında 271 metre uzunlukta yol ve dere ıslah çalışması yapılacak. 14 bin metreküp kazı, 2 bin 200 metreküp dolgu çalışması yapılacak köprü için 2 bin metreküp beton 185 ton demir, 5,5 ton yaya korkuluğu, 1.700 metreküp taş duvar, 500 metreküp blokaj ve 270 metrekare pere imalatı yapılacak.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52