Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yine anlamlı bir etkinlik gerçekleşti. Hafif ve orta düzeyli engelli gençlerin hayata kazandırıldığı merkezde, Yerli Malı Haftası kutlandı. Gençler Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesinde elleriyle hazırladıkları sarma, börek, kek, çiğköfte gibi yerli malı yiyecekleri Büyükşehir yöneticilerine ve eğitmenlerine ikram ettiler. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
HAZIRLADIKLARI YİYECEKLERİ İKRAM ETTİLER
Ülkemizde yerli malının teşviki için her yıl 12 – 18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası kutlanıyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de genç öğrenciler hazırladıkları ikramlarla Yerli Malı Haftasını düzenledikleri etkinlikle kutladılar. 90 öğrencinin eğitim aldığı Yiyecek İçecek Atölyesi’nde öğrenciler, etkinlik için çeşitli yiyecek ve içecekler hazırladı.
YEMEKLER YENDİ, ŞARKILAR SÖYLENDİ
Merkezde düzenlenen etkinlikte öğrenciler Genel Sekreter Yardımcı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Gürsoy, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan, şube müdürleri ve merkezde görev yapan eğitmenlere hazırladıkları yiyecekleri ikram ettiler. Hep birlikte yiyeceklerin yendiği ve öğrencilerin şarkılar söylediği etkinlikte, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal engelli öğrencilerle yakında ilgilenerek sohbet etti.
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp, eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. İlk olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.