MEB'den müdahale bekleniyor

Uğur GENCER/ Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ile birlikte ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde önemli değişiklikler yapmıştı. Yeni yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Denmişti.

banner96
11 Haziran 2024 Salı 09:53
MEB'den müdahale bekleniyor
banner22

Alınan radikal kararlarla birlikte sınıf tekrarının yeniden gündeme gelmesiyle sınıf tekrarına kalacak öğrenci velileri, liselerde 9 sınıflara  ilk defa uygulanan "sınıf tekrarı" uygulamasıyla ilgili olarak “Sınıf tekrarına kalan öğrenciler için bir şans verilip bütünleme sınavı yapılır mı ? Sorusu merak edilip bir umut bekleniyor. 

Yeni Sisteme Okulların Fiziki Koşulları Uygun mu?

Devlet okullarında sınıf öğrenci sayıları fazla olduğundan sınıf tekrarına kalanlar ve okula yeni başlayacak olan öğrencilerin ciddi yoğunluğa neden olabileceği bir kez daha gözden geçirilmelidir.

Normal şartlarda devlet okullarında sınıfların kalabalık oluşundan özel okulları tercih eden maddi gücü olan velilerin bu radikal uygulamayla özel okulları daha fazla tercih edecekleri konuşuluyor.

Kamuoyu MEB’den İstatistik Bekliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB özellikle devlet okullarında sınıf tekrarına kalacak öğrenci sayısının fazla olduğu iddia edilirken yeni yönetmelikte sınıf tekrarına kalan öğrencilerin neden devlet okullarında daha fazla olduğu, özel ve devlet okullarında sınıf tekrarına kalanların istatistiklerinin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

banner44
Son Güncelleme: 13.06.2024 08:47
Anahtar Kelimeler:
MEBden Müdahale Bekleniyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52