İnternet sitenizden nasıl para kazanırsınız?İnternet sitenizden para kazanmanın yöntemleri nedir?

Sitenizi online hale getirdiyseniz ve kitlelerin sorularına cevap verebilme başarısını gösterdiyseniz artık sitenizden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Sitenizin yayın hayatına başlayabilmesi için bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır. Sunucu ve içerik yönetim sisteminin kurulmasının ardından sitenizden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

banner96
26 Haziran 2020 Cuma 23:46
İnternet sitenizden nasıl para kazanırsınız?İnternet sitenizden para kazanmanın yöntemleri nedir?
banner22


Birçok insan artık blog açarak para kazanma yoluna gitmektedir. İnternetten para kazanmak istiyorsanız ama bunun için geçerli yöntemler bilmiyorsanız bu yazıda yer alan yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Bu yazıdaki yöntemlerin her birisi son derece kullanışlıdır. Hepsini kullanmanıza gerek yoktur ama hangisini başarılı bir biçimde kullanabiliyorsanız ona yönelmeniz gerekmektedir.
 

1. Ortaklık Programları

Bir marka ile ortaklık kurmak demek onun ürünlerini veya hizmetlerini tanıtıp satışa yardımcı olmak ve bunun karşılığında komisyon almak demektir. Binlerce farklı ortaklık programı bulabilirsiniz. Yapmanız gereken ortaklık programına ait linki kullanarak ilgili markadan sitenizin herhangi bir yerinde bahsetmek ve olası satıştan kar payı kazanmayı beklemektedir.

2. Görüntülü Reklamlar

Google AdSense veya Media.net kullanarak görüntülü reklamcılık yapabilirsiniz. Burada yöntem kullanıcılara reklam göstererek para kazanmaktır. Bir diğer önemli reklam yayınlama platformu ise Taboola’dır. Tabolaa içerikleriniz ile alakalı çeşitli içerikler göstererek para kazanmanızı sağlamaktadır. Bu reklam ağlarının her birisi tıklama başına ödeme ve 1000 gösterim başına ödeme şeklinde çalışmaktadır.

Dilerseniz bunları bir kenara bırakarak ürün ve hizmet satışı yapan markalarla iletişime geçip doğrudan onlarla anlaşma yoluna gidebilirsiniz. Reklam ağlarından elde ettiğiniz geliri düşük buluyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

3. E-posta Abonelerine Satış Yapmak

Bunu başarabilmek için sahip olduğunuz e-posta abonelerine promosyon e-postaları gönderebilirsiniz. Burada hedefiniz ürünü insanlara ulaştırmak, o ürünü tanıtmak ve onun satışı üzerinden komisyon almaktır. E-posta abonelerine satış yapmak zordur çünkü bundan rahatsız olan kişiler aboneliklerini sonlandırmayı tercih edeceklerdir.

5. Metin Link Reklamları

Bir kişinin veya bir markanın sitesine link çıkışı vererek karşılığında ücret alabilirsiniz. Bunun için oluşturduğunuz içeriğin oldukça kaliteli olması gerekmektedir. İnsanlar sizin oluşturduğunuz içeriklerde yer alabilmek için size çeşitli ödemeler yapmayı kabul etmelidirler.

6. Sponsorlu Yazılar

Sponsorlu yazılar blog yazısı tarzında olan reklamlardır. Reklam vermek isteyen kişi sizden bir yazı hazırlamanızı ve orada çeşitli linklere çıkış vermenizi talep etmektedir. Bunun karşılığında ise size ücret vermektedir. Bunun için belirli forumlara veya blog ağlarına katılıp fırsatları kovalamanız gerekmektedir. Sponsorlu yazılar Blog yazarlığı alanında en ciddi para kazanma yöntemlerinden birisidir.

7. Ürün İncelemeleri

Çeşitli markalarla anlaşıp onların ürünlerini inceleyerek onların ürünlerinden bahsedebilirsiniz. Bu konuda çeşitli fırsatları değerlendirmek isterseniz kendi alanınızda bu tür çalışmalar yaptıran yerleri keşfetmeye çalışmalısınız.

8. Dijital Ürünler

E-kitap tasarımları, baskılar, grafikler, şablonlar ve buna benzer tasarım taslaklarının satışını yapabilirsiniz. Tasarımları standart fiyat üzerinden satabilir veya kendinize uygun olan diğer farklı fiyatlandırma politikalarını uygulayabilirsiniz.

9. Fiziksel Ürünler

Kendi oluşturmuş olduğunuz siteniz üzerinden kendi ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz. Örneğin, kendi tasarladığınız tişörtleri veya bardakları satabilirsiniz. Buna ek olarak yapmış olduğunuz çeşitli ev yapımı ürünleri satabilirsiniz.

10. Ücretli İçerikler

Son derece geniş kapsamlı ve kullanışlı olan içerikler üretebiliyorsanız bunları sitenizde paylaşarak para kazanabilirsiniz. Örneğin, bir konuda rehber hazırladıysanız önce onun bir kısmını ücretsiz olarak herkesle paylaşabilirsiniz. Geri kalan kısmını ise belirli ücret karşılığında erişime açabilirsiniz.

11. Dizinler

Bir işletme dizini sayfası oluşturabilirsiniz. Burada belirli bir ücret karşılığında sitelerin yer almasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aylık veya yıllık ücretler talep edebilirsiniz. Sitenizin trafik değerine göre talep edeceğiniz ücret çok daha farklı olabilecektir.

12. Ücretli Forum

Siteniz çok büyükse bir forum oluşturup üyeliği ücretli hale getirip buradan para kazanabilirsiniz. Bunun için kullanıcılara çok iyi içerikler sunmanız gerekmekte ve onların problemlerini çözmeniz gerekmektedir. Bu sayede sitenizden oldukça iyi para kazanabilirsiniz.

13. Online Kurslar

Çeşitli kurslar oluşturarak bunların satışını gerçekleştirebilirsiniz. Online kurslar tıpkı ücretli içerikler gibidir. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara faydalı içerikler sunmanız bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Online kursların satışını kolayca gerçekleştirebilir ve buradan para kazanabilirsiniz.

14. Bağışlar

Sitenize gelen kullanıcılardan bağış talep edebilirsiniz. Bunun için sitenizde yer alan içeriklerin oldukça kullanışlı olması gerekmektedir. Oluşturduğunuz içerikleri seven kullanıcılar size bağış yapmayı kabul edebilecektir.

15. Danışmanlık

Kendi alanınızda uzman olmayı başarmış durumdaysanız bilginizi para karşılığında satışa çıkarabilirsiniz. Siteniz üzerinden kendi reklamınızı yapabilirsiniz. Çeşitli konuşmalar, etkinlik katılımları ve buna benzer çalışmalara dâhil olabilirsiniz. Bilginizden yararlanmak isteyen insanlardan bunun için ödeme talep edebilirsiniz.

banner44
Son Güncelleme: 27.06.2020 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52