Körfez’de Balıkçılık çalışmaları devam ediyor

“İzmit Körfezinin Balıkçılığı ve Sürdürülebilir Hale Getirilmesi” projesiyle Körfez’in su altı mevcut durumu ve gelecek zamanda balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilmesi üzerine araştırmalar yapılacak.

banner96
18 Temmuz 2018 Çarşamba 12:13
Körfez’de Balıkçılık çalışmaları devam ediyor
banner22

Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla Körfez’in su altındaki canlı popülasyonunda önemli ilerlemeler kaydedildi. “İzmit Körfezinin Balıkçılığı ve Sürdürülebilir Hale Getirilmesi” projesiyle de ticari, amatör ve sportif balıkçılığın mevcut durumu ve sonraki süreçte, gerçekleştirilecek balıkçılık faaliyetlerinin üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek. Proje kapsamında İzmit Körfezi’nin biyoçeşitlilik envanteri, av gücü, yeni ve hiç keşfedilmemiş türlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu projenin, tanıtım toplantısı İzmit Ramada Otel’de yapıldı. 

 

PROJE ORTAKLIĞI

“İzmit Körfezinin Balıkçılığı ve Sürdürülebilir Hale Getirilmesi” projesi Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunuldu. Kabul edilen proje Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği tarafından proje ortaklığıyla destekleniyor. İzmit Ramada Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ünal Bostan, KAMADER Başkanı Engin Uztürk, İl Tarım Müdürü İlhan Özel, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Sarı, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

 

ENVANTER ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantında, KAMADER Başkanı Engin Uztürk katılımcılara projeyle ilgili sunum yaptı. Projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına, Kocaeli Valiliğine, Su Ürünleri Birliğine teşekkür ederek sözlerine başlayan Uztürk; “Türkiye’de örnek olacak bir proje. Deniz canlıları bakımından zengin olan Körfezimiz, hem Marmara’yı hem de Karadeniz’i besliyor. Buranın mutlaka bir envanter çalışmasının yapılması gerekliydi. Bu projenin maliyeti 120 bin TL ve 12 ay sürecek. Proje kapsamında iki ayrı çalıştay ve kapanış konferansı düzenlenecek. 12 aylık sürede İzmit Körfezi kıyılarında 360 saat dalış yapılacak” dedi.

KAYIT ALTINA ALINMAMIŞ TÜRLER

Su altı yaşamını ve biyo çeşitliliğine dair bir çalışma yapılacağını belirterek sözlerini sürdüren Uztürk, “Çalışma kapsamında evvelce İzmit Körfez'inde yaşamış ama daha sonraları görülmemiş veya hiç kayıt altına alınmamış türlerin keşfi sağlanacaktır. Proje ile İzmit Körfezi'nin balıkçılığının mevcut durumu ortaya konmuş olacak. Sürdürülebilir balıkçılık için öneri ve çözümler geliştirilebilecektir. Ayrıca su altı yaşamı hakkında güncel veriler elde edilecek ve geçmişte yapılan benzer çalışmalar ile karşılaştırılacaktır" şeklinde konuştu.

 

KÖRFEZ SU ALTI YAŞAMININ FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİMLERİ

Proje kapsamında Körfez’deki canlı popülasyonun araştırılması için Karamürsel, Darıca, Körfez, Değirmendere, Başiskele, İzmit Merkez, Gebze, Eskihisar, Hereke, Ulaşlı ve Seymen açıklarında fotoğraf ve video görüntüleri alabilmek amacıyla dalışlar yapılacak. Dalışlar esnasında İzmit Körfezi’nin sualtı yaşamını ve canlı türlerini özetleyen kamera görüntülerinden, bir dakikalık ve iki dakikalık olmak üzere 2 ayrı film hazırlanacak. Ayrıca dalışlarda çekilen fotoğraflar içerisinden su altındaki yaşamı anlatan 52 fotoğraf, kapanış sempozyumundaki fotoğraf sergisinde sergilenecek.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52